A Waterair medencék ősszel

A fedetlen kerti medencék már nem csábítanak fürdésre, a kert ősszel más örömöket tartogat számunkra. A medence azonban, ami a nyári hónapokban olyan sok örömet okozott, még most is dísze a kertnek. És mivel azt szeretnénk, hogy sokáig az is maradjon, némi gondozást még igényel. Mielőtt végleg leállítanánk, szeretnénk takarékosan bánni a munkával, vegyszerrel, energiával.

 

Hogyan tegyük, hogy ez ne menjen a minőség rovására?

  • Csökkentse a vízforgatási időt. 20 °C alatt napi 6 óra elegendő. 2 x 3 órát javaslok, délelőtt és délután.
  • Csökkentse a vegyszerezést. A szűrési idő és a hőmérséklet csökkentésével kevesebb vegyszer is fogy. Nem kell súlyos következményektől tartanunk, ha a medence néhány napig vegyszer nélkül marad. A sóelektrolízis készülékeken a klórtermelést szintén radikálisan vegye vissza.
  • Azonban a medencébe hullott lombokat, faleveleket halássza ki, ne hagyjanak nyomot a medence alján.
  • A vízvonal tisztítása elengedhetetlen. Ha szürkés csík jelenik meg a vízvonal fölött, távolítsa el, ne hagyja, hogy a nap beleégesse.
  • Ha fontosabb az ápolásra szánt idő minimalizálása, mint a látvány, takarja le a medencét. Egyelőre még a nyári takaró is fent maradhat, de elő lehet venni a téli letakarást is.

Mikor téliesítsünk?

Semmiképpen ne kezdjen hozzá, amíg a víz hőmérséklete 10-12 °C alá nem süllyed. Az elhamarkodott téliesítés tavasszal csúnya mocsárral, többletmunkával és -költséggel, a medence korai elhasználódásával jár.

A téliesítés előtt szánjon pár percet az alábbi leírásra:

A Waterair medencék téliesítése