Medencefűtés

Milyen a kerti medence ideális vízhőmérséklete?

Összehasonlításképpen: A versenymedencék hőmérséklete 23-24°C, az élménymedencéké 29-30°C, a melegvizes ülőmedencék, thermálmedencék 32-40°-osak. A hőfok megválasztásánál mérlegeljük azt is, hogy minél melegebb a víz, annál jobban algásodik, ezért sokkal többet kell forgatni és aránytalanul többet vegyszerezni. Viszont a 22°C alatti vízben már csak elszánt fókák és nagyon lelkes kisgyerekek fürdenek. A karbantartás és az energiatakarékosság szempontjai is figyelembe véve az otthoni medence vizét, ha megoldható, célszerű 24-28°C között tartani.

A kerti medence hőháztartása

A medence hőháztartása

A kerti medencét legolcsóbban a Nap sugárzása fűti, kerüljön tehát minél jobban benapozott, széltől védett helyre. Az ábrán jól látható, hogy a hőveszteség legfőbb okozója a párolgás. Tehát, mielőtt fűteni kezdené a medencét, döntsön a letakarásáról.

Letakarásokról a letakarások menüpontban, polikarbonát medencefedésekről pedig a medence01 honlapunkon olvashat.

Ha még mindig hiányzik néhány fok a komfortos fürdéshez, vagy hosszabb ideig szeretné élvezni a medencét, csak valamilyen fűtés jöhet szóba.

Mivel lehet fűteni a medencét?

Szinte bármivel. A fűtés megválasztásánál célszerű az egyszeri beruházási költséget és a fenntartási költségeket együtt mérlegelni:

Vannak további szempontok is: Egy polikarbonát lefedés a nyári hónapokra szinte teljes komfortot nyújt, legfeljebb egy kis ráfűtésre lesz szükség – talán egy olcsóbb, bár kevésbé takarékos fűtésmód is megfelel. Ha a házhoz amúgyis költséges napkollektort tervezett, vétek lenne nem kihasználni a medence fűtésére. De ha már készen van a ház, nem biztos, hogy célszerű a medence fűtésére napkollektort felszerelni, sokkal egyszerűbb lehet egy hőszivattyú felállítása a medence közelében.

Az Ön számára leginkább alkalmas fűtésmód kiválasztásához kérje szakembereink tanácsát.

Kapcsolódó termékek:
Az O’Foehn hőszivattyúk
Medencefűtő készülékek a webáruházban